Blog

Dé plek voor wonen, hypotheken en verzekeringen

Hypotheek en ouderen

Op latere leeftijd een huis kopen is lastiger, maar niet onmogelijk. Vooral met een kapitaaltje achter de hand wordt het krijgen van een hypotheek veel eenvoudiger.

Onterecht bestaat het idee dat ouderen geen hypotheek meer af kunnen sluiten. Op een hogere leeftijd is het lastiger, maar er zijn nog steeds mogelijkheden.

Bij het ouder worden veranderen ook de woonwensen. Ouderen willen vaak kleiner wonen met het liefst ook nog alle faciliteiten op de begane grond. Op hogere leeftijd een huis financieren is lastig, maar met bijvoorbeeld overwaarde uit de vorige woning in de hand zijn er legio mogelijkheden.

Een huis voor 100 procent financieren gaat vaak niet meer lukken

Een gepensioneerde kan over het algemeen geen huis kopen en deze voor 100 procent financieren met een hypotheek. Het risico voor de geldverstrekker is namelijk te groot in dat geval. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten met een looptijd van tientallen jaren is niet meer mogelijk en het onderpand (het huis) heeft nog te weinig waarde ten opzichte van de schuld op het huis.

Ben je op zoek naar een hypotheek om jouw woonwens te financieren? Ga er niet direct vanuit dat het niet mogelijk is, maar laat ons juist kijken naar de opties.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *